Állatok karácsonya 2019

Tizennégy éves hagyomány, hogy a Gyermektagozatos tagjainkkal együtt ünnepeljük az Állatok karácsonyát. Az idén a Németh László iskola diákjai már december elején jótékonysági gyűjtést indítottak, az összegyűlt adományt az ünnepség előtti nap hozták ki a szülők.

A Széna téri iskola diákjai iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtak kijönni az ünnepségre, de szombaton kijuttatták az összegyűlt adományokat.

A Teleki-Sziget utcai iskola kisdiákjai szülői segítséggel hozták az adományokat, egy csoportjuk ráadásul gyalog jött ki állatotthonunkba, hogy találkozzanak az állatokkal.

Köszönjük az adományokat, a gyűjtést a gyerekeknek, pedagógusoknak, szülőknek!

Az Állatok karácsonyára érkező gyerekeket, szülőket, pedagógusokat a Mikulás fogadta, rövid meséje után a Teleki-Sziget utcai iskola műsorával kezdődött a program, a gyerekek dalokkal, versekkel idézték meg a karácsony szellemiségét. Őket a Németh László iskola diákjainak előadása következett, ők csodálatos, kutyákról  szóló műveket hoztak, bemutatva ezeket a fantasztikus állatokat.

A műsor után, a Mikulás vezetésével mentünk be az állatotthonba, ahol közösen feldíszítettük az Állatok Karácsonyfáját. A fa alatt minden jó szándékú angyal elhelyezheti adományait az ünnepi időszakban, bármely napon 14-16.30 között.

KÉPEK

A gyerekek a következő egy-másfél órát az állatházakban töltötték, vagy a Mikulástól tanultak verseket, trükköket. Nagyon élvezték az állatok szeretet megnyilvánulásait, örömmel simogatták őket, vagy játszottak velük. A búcsúzáskor mindannyian elmondták, hogy jól érezték magukat. A szereplőknek, az egyik önkéntesünk által készített kézműves ajándékkal köszöntük meg a műsort. Egy másik önkéntesünk saját linzerrel vendégelt meg mindenkit, a gyerekek örömmel majszolták a süteményt, mielőtt hazaindultak volna.

Minden résztvevőnek köszönjük ezt a nagyszerű napot!

Az eseményről beszámolt a Fehérvár Televízió, a Fejér Megyei Hírlap, és a Kossuth Rádió. Az eseményről megjelent írást itt olvashatják.

A hét folyamán folyamatosan érkeztek az adományozók, akik a finomságok mellett értékes tárgyi eszközökkel, és tisztító-, takarítószerekkel is támogatták a munkánkat. Köszönjük mindenkinek az adományokat!