Állatok karácsonya kicsit másként

Az idei évben nagyon keveset tudtunk találkozni az emberekkel, elmaradtak a kitelepülések, a programok. A Gyermektagozat foglalkozásaira március óta nem került sor. Szerencsére a nyári állatvédelmi táborokat meg tudtuk szervezni, de minden más iskolai, óvodai program elmaradt. Az Állatok Karácsonya - mely a Gyermektagozat éves záróprogramja szokott lenni, és a tagok szokták adni a műsort -, idén teljesen más formát öltött. Március óta nem tudjuk a nyilvános sétákat megszervezni, az önkéntesek számát is korlátozni kellett. Nagyon hálásak vagyunk önkéntes csapatunknak, mert ebben a nehéz időszakban sem hagyták magukra az állatokat, rendszeresek az egyedi, és a kenneles séták is, minden kutya rendszeresen mozoghat, s utána a macskák is sok kényeztetést kapnak. Ebben a furcsa, nehéz helyzetben élő bejelentkezésekkel és videókkal igyekszünk tartani a kapcsolatot segítőinkkel, támogatóinkkal.

Az adományozók részére a kapuban elkészült egy adománygyűjtő láda. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki elhelyezi itt adományait, nagy öröm megtapasztalni, hogy a közösség mellettünk áll, a ládát naponta többször ürítik a dolgozók. Köszönjük!

Önkénteseink az adománygyűjtő láda környékét feldíszítették az adventi időszakra, hogy a támogatókat ünnepi hangulat fogadja. Mézeskalács házikó, rénszarvasok, szelfipontok fogadnak mindenkit, aki személyesen hozza el adományát. Mivel az állatotthon nem látogatható, így a karácsonyfa is a bejáratnál került elhelyezésre. Köszönjük a gyönyörű kialakítást Szarvas Évának, Bódy Gábornak, és Kovács Bence Mártonnak!

H

Hálás köszönetünk mindazoknak az iskoláknak, közösségeknek, akik gyűjtést szerveztek számunkra, rendszersen kaptunk így is adományokat. Ezekről a megmozdulásokról rendre beszámoltunk facebook oldalunkon.

A négy adventi vasárnapon itt, a bejáratnál gyújtottuk meg sorra az adventi gyertyákat, ezzel kívántunk kellemes készülődést, nyugodt ünnepeket minden állatbarátnak. Minden vasárnapra készítettünk egy videó összeállítást, melyekben bárki bepillanthat a menhely életébe. A videók elkészítését köszönjük Fata Lászlónak, a zenét pedig Bodonyi Dánielnek!

Az adventi gyertyák meggyújtását élő bejelentkezéssel kötöttük össze.

November 29-én, advent első vasárnapján körbe vezettük virtuális látogatóinkat az állatotthon területén, megmutattuk az épületeket, és az itt élő állatainkat. Ezt a videót ITT tekinthetik meg. Ennek a bejelentkezésnek a segítségével mindenki bele látott kicsit az állatotthon életébe, a gyertyát Krepsz Gyöngyi, állatotthonunk vezetője, gyújtotta meg.

A második gyertyagyújtásra Horváth Miklósné képviselő asszonyt kértük meg, aki képviselőtársaival együtt elhozta adományukat az állatotthon lakói részére.

A harmadik gyertyagyújtáshoz a macskaházból jelentkeztünk be, és megmutattuk azokat a támogatási formákat, amelyekhez nem kell személyesen kilátogatni, otthonról is lehet a munkánkat segíteni: virtuáls örökbe fogadás, Támogatói Társaság, utalás, csomagküldés.

A negyedik gyertyagyújtásra a legfiatalabb önkéntes generáció tagjait kértük fel, hiszen bennük van a remény. Nagyon bízunk abban, hogy ők - az állatotthonban tapasztaltak, tanultak hatására is -, már felelősséget fognak vállalni a környezetükért, az állatokért. Köszönjük Blankának, Rékának, Julcsinak, Márknak, Bencének és Bellának, hogy részt vettek velünk ezen a programon! Ebben a bejelentkezésben azt mutattuk meg, hogy az önkéntesek a korlátozások ideje alatt is gondoskodnak az állatokról, bepillantottunk a kenneles sétába. Éva és Zita kekszet is sütött részünkre, és megvendégeltek mindenkit.

Áldott, szép ünnepeket, békés, nyugodt készülődést kívánunk! Kívánjuk, hogy legyen idejük minél több időt szeretteikkel, és kedvenceikkel tölteni!