Izmos felsőtest kihívás az állatokért – Te is elfogadnád?

Dolgozóink és önkénteseink azon dolgoznak – szó szerint éjjel és nappal - hogy a gazdikereső állatok és a telepről szóló információk valamint az ismeretterjesztő posztok minél szélesebb körben elterjedjenek, minél több emberhez eljussanak. A csapat egyik oszlopos tagja Sohonyai Edit írónő, aki új ötleteivel és szemléletével megújította az oldalt tovább növelve annak ismertségét és népszerűségét.

Edit egy ministatisztika alapján felvetette, hogy olyan gazdikereső posztot kellene kitalálnunk, ahol az állatok bemutatása mellett az olvasóknak is valamivel a kedvében járunk. Így született meg – a nagy nyári melegre való tekintettel - az izmos felsőtest kihívás ötlete.

A nagy sikerű, rendhagyó kutyás-balettos fotózásunk után – melyről bővebben ITT olvashattok - a cicák felé fordultunk. A tavaszi baby boom után az állatotthon tele volt gazdira váró kölyökmacskával, ám az örökbe fogadás mértéke nem követte a bekerülő és gazdát kereső állatok számának fokozatos növekedését. A projekt célja elsősorban az volt, hogy ezeknek a fiatal állatoknak minél hamarabb felelős gazdát találjunk, hogy otthoni környezetben, családoknál szocializálódjanak és nőjenek fel.

Az egyik beérkező alom: Lolo, Luxo és Lina

Első lépésben egy felhívást tettünk közzé közösségi oldalunkon, melyben kidolgozott felsőtestű emberek jelentkezését vártuk. Amíg Edit a jelentkezőket koordinálta és a megfelelő időpontot egyeztette a részvevőkkel, addig a fotós team is akcióba lépett.

Rusznák Reni edzővel terembe vonultunk és Bódy Gábor önkéntesünkön különböző pózokat, testtartásokat és világítási beállításokat próbáltunk, igénybe véve Reni anatómiai ismereteit és edzői tapasztalatait.

A tesztfotózást valahogy így kell elképzelni… a kis törölköző egy kiscicát szimbolizál.

A fotózás helyszínével kapcsolatban több ötlet is fölmerült, de mivel alapvetően fürge kismacskákat akartunk lencsevégre kapni, mindenképpen valami zárt teret kellett keresnünk, ahonnan össze tudjuk szedni a cicákat, ha elindulnak világgá. Nem akartunk kockáztatni egy esetleges szökést szabad téren, viszont pórázt és hámot sem akartunk használni. A testépítők kapcsán adott volt az ötlet, hogy keressünk egy edzőtermet, ahová ezt az egész sokszínű, zajos kompániát beengedik. Végül egy önkéntes fölajánlásnak köszönhetően az OxyGym edzőterem tárt karokkal várt minket a kitűzött napon. Külön termet biztosítottak részünkre, ahol kényelmesen elfértünk, nem zavartuk az edzésre vágyókat és a modellek is be tudtak melegíteni a szereplés előtt.

A fotózásra jelentkezők felé semmiféle megkötésünk nem volt, nemre és korra való tekintet nélkül bárki jöhetett, akinek volt kedve és bátorsága. Azonban néhány nappal a kitűzött dátum előtt szorult helyzetbe kerültünk, mivel a jelentkezők nagy része visszamondta betegség és egyéb okok miatt a részvételt. Ekkor végső elkeseredésünkben egy újabb posztot tettünk ki a Fehérvári vagyok facebook csoportba, aminek következtében a hír eljutott Bánhidi Orsolya edző fülébe is. Orsi - aki maga is nagy állatbarát és számos jótékonysági kezdeményezés támogatója – azonnal mozgósította csapatának legjobbjait és néhány órán belül meg is volt a tervezett létszám az eseményhez. Külön öröm volt számunkra, hogy egy celeb is jelentkezett nálunk, mert így az extrém sportok megszállotja Rácz Miklós a Ninja Warior Hungary játékosa is erősítette a csapatunkat. Kovács Árpád festőművész szintén elfogadta a kihívást, és egyedüli ötvenesként bizonyítva ezzel, hogy a kor mit sem számít, a rendszeres testedzés viszont nagyon is hasznos egészségünk szempontjából. Végül az izmos felsőtest kihívást elfogadók névsora a következőképpen alakult::

Hada Veronika személyi edző és Szuma cica

Berey Luca edző és gyógytornász hallgató Tejszín cicával

Szegedy Laura Lea személyi edző és Praxi cica

Marton Bence villamosmérnök hallgató, testépítő Szili cicával

Bánhidi Gergő személyi edző Gray cicával

Rácz Miklós személyi edző, Ninja Warior résztvevő és extrém sportoló Viktor cicával

Kovács Árpád festőművész és tanár Piti cicát választotta

  

Báthory Gergely műszaki menedzser, testépítő és életmód tanácsadó Lolka kutyával és Zsira cicával

  

Lévai Tamás gépészmérnök, életmód és táplálkozási tanácsadó, testépítő Kacor cicával és Vektor kutyával

László Imre vállalkozó, ex rockzenész Binni cicával

A fotózást nehezítette, hogy az edzőterem minden falán vagy ablak vagy tükrök találhatóak, amik visszaverik a fényt és nem kívánt dolgokat is visszatükröztek az elkészült felvételeken. De végül megtaláltuk azt a helyet, ahol kényelmesen elfértünk és kiküszöböltük a problémát. Maga a fotózás nagyon jó hangulatban zajlott, a kis állatok mindenkinek az arcára természetes mosolyt csaltak. Jókedvben nem volt hiány. A kölyök cicákon kívül még két gazdi kereső kiskutyát is magunkkal vittünk az oviból, hogy növeljük a gazdához jutásuk esélyeit. Egy-egy emberre 10-30 perc közötti időt szántunk, ami leginkább az állatok együttműködésétől függött. Ez idő alatt a többiek sem unatkoztak, bemelegítettek, molinónál fotózkodtak vagy csak jót beszélgettek és kényeztették az állatokat. Edit minden modellel mini interjút készített, melyből megtudhattuk, hogy ki miért jelentkezett, mivel foglalkozik, mi motiválta, milyen a kapcsolata az állatokkal és milyen saját állatai vannak otthon.

A technikai felszerelést biztosította és a fotókat készítette Szarvas Éva önkéntes, melyben segítségére volt Fent Fruzsina profi fotós is hasznos tanácsaival. A technikai részletekért és a derítésért Bódy Gábor volt a felelős. Rusznák Reni edző ügyelt a helyes tartásbeállításra és segített a megfelelő pózok felvételében a modelleknek.

Rusznák Reni edző Gray cicával és Rácz Miki edző Viktor cicával

Az állatok felkészítését, felügyeletét és ellátását egy külön kis önkéntesekből álló csapat végezte a terem másik oldalában. Csanádiné Császár Zita, Ferenczi Éva Júlia, Ferenczi Anikó gondoskodtak arról, hogy az állatok szeme tiszta legyen, a bundájuk makulátlanul tiszta és csomómentes, étel és víz igény szerint legyen előttük és a kölyökkutyák a szükségleteiket odakint végezzék el. Simítottak ráncokat, összegyűjtöttek felesleges szőröket, szaladtak a szökősök után, etettek-itattak és színes-csörgős játékokkal pedig az állatok figyelmét is felkeltették szükség esetén.

  

Valahogy így kell elképzelni… további werk fotók itt.

A csapat nem lett volna teljes a gyerekek nélkül, akik szintén önkéntes munkát végeznek az állatotthonban. Julcsi, Kamilla és Blanka segítettek a kiscicák lefoglalásában, kislabdát gurítottak és pecázós játékkal szórakoztatták őket. Végül Kamilla és Blanka is elfogadta a kihívást és kamera elé állt a közös kedvencükkel, Gray cicával.

 

Az izmos felsőtest kihívás elérte a célját, mert minden résztvevő kisállatot rövid idő alatt gazdához tudtunk juttatni.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a bátor résztvevőknek, akik vállalták a kihívást és nevüket és testüket adták a projekthez. Köszönjük az önkéntesek pozítív hozzáállását és maximális segítőkészségét, amivel minden felmerülő problémát azonnal elhárítottak. Hálásak vagyunk a szakmai tanácsokért Reninek és Fruzsinának. Köszönjük a termet és a kiszolgálást az OxyGym csapatának, akik azonnal a segítségünkre siettek. Szintén hálásak vagyunk Sohonyai Edit ötletgazdának, aki végig hitt a projekt sikerében és összefogta, koordinálta az egész megmozdulást, bátorította a résztvevőket. Mindenki, aki egy megosztással vagy kommenttel hozzájárult a projekthez segített abban, hogy ezeket az állatokat végül valaki befogadja. És végül, de nem utolsó sorban köszönjük a telephely vezetőnek, Krepsz Gyöngyinek a lehetőséget, aki maximálisan megbízott bennünk és engedélyt adott, hogy ezt a szokatlannak tűnő ötletünket is megvalósíthassuk.

A projekt lezárult, de hamarosan jövünk a következővel…

 

     További képeket és mini interjúkat a résztvevőkkel a #meztelenfelsőtestkihívásaHeroszért   hastag alatt találtok a Fehérvári Állatotthon Facebook oldalán.

       FMC interjú az eseményről itt.