Ideiglenes befogadó oldal

Legyél Te is Ideiglenes gazdi!
 
 

 

Az ideiglenes befogadás arról szól, hogy legyengült, betegségből felgyógyuló, nagyon fiatal vagy nagyon öreg, tehát rászoruló kutyusokon és cicákon segítünk.
 
Azáltal, hogy rövid időtartamra befogadjuk őket és reményeink szerint tőlünk mennek a végleges gazdihoz.
 
Az ideiglenes befogadói program keretében a jelentkezők nem maguknak választanak állatot, hanem a menhellyel egyeztetve egy arra rászoruló állat kerül az ideiglenes gazdi gondozása alá. 
 
Kérjük a jelentkezőket tehát, hogy vegyék figyelembe, hogy a menhellyel együtt működve kerül kiválasztásra az ideiglenes gondozásba kerülő kutya vagy cica!
 
Ők ideiglenes gondozásból kerültek végleges gazdához:
 
 
       
 
Kis lépés ez egy embernek de nagy lépés egy állatnak!

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi e-mail címen tudsz:
 
 
Az ideiglenes befogadás menete:
1. Jelentkezés a fejer.megye.herosz@gmail.com e-mail címen
2. Kérjük, az itt található, letölthető kérdőívet, kitöltve küldjétek el az érdeklődő levélben.
3. Ha elfogadtuk a jelentkezést, akkor kiválasztunk egy rászoruló állatot
4. szerződést kötünk az ideiglenes gazdával, ami tartalmaz egy orvosi tájékoztatót is
Az ideiglenes gazda vagy határozott időre (néhány hét vagy hónap) vagy határozatlan időre (maximum egy év) vállalja az állat gondozását.
5. Az állatról képeket és beszámolókat küld az ideiglenes gazda, hogy a honlapon meg tudjuk őket jeleníteni, s ezáltal könnyebb legyen az állat örökbe adása. Az ideiglenes gazda segít a végleges gazda keresésében. Az állat a Herosz Fehérvári Állatotthon tulajdonában marad, az állategészségügyi ellátást az Állatotthon biztosítja.
6. Ha az ideiglenes gazda bármilyen okból a szerződési idő lejárta előtt szeretné a szerződést felbontani, azt időben jelzi az állatotthonnak és az állat visszakerül az állatotthonba.
 
Ők is ideiglenes gondozásból kerültek végleges gazdához:
 
 
 
 
 
 
 
2012 óta a program nagyon eredményesen működik, éves szinten 50-90 állat kerül ideiglenes gondozásba, s rövidebb-hosszabb idő után végleges gazdát is megtaláljuk számukra.
 
Az ideiglenes gazda sokat segít az állatok szocializálásában, kondíciójának feljavításában, viselkedésének, egyéniségének alapossabb megismerésében.
 

Ők ideiglenes gondozásból kerültek végleges otthonukba: