Jira az állatvédelemben - új állatnyilvántartó rendszer állatotthonunkban

2019. február 21-én került bevezetésre állatotthonunkban egy új nyilvántartó rendszer. A Meta-inf Kft. támogatásának köszönhetően az adminisztrációs idő lerövidült, pontos, áttekinthető, könnyen kezelhető rendszert kaptunk. Köszönjük!

A támogatást a Meta-inf Kft. "1 részünk neked" adományprogram keretében, pályázat útján nyertük el. 

A támogatás keretében a bevezetést megelőzően részt vettünk egy budapesti továbbképzésen, az éles bevezetés után a Kft. munkatársai segítettek bennünket abban, hogy a rendszer a legjobb felhasználhatóságot adja részünkre. Köszönjük önkéntesünk, Varga Zsolt segítségét, aki a kapcsolattartó volt egész évben az állatotthon és a Meta-inf Kft. szakemberei között, s aki maga is rengeteg munkaórát töltött a rendszer tökéletesítésével.

A rendszer legnagyobb előnye, hogy minden egy helyen található, az állat adatlapján minden, az adott állattal kapcsolatos információ megtalálható:

- alapadatok

- orvosi adatok, laboreredmények, röntgen felvételek

- leadó adatai, a behozatal körülményei

- örökbefogadó adatai

- fényképek, érkezéskor, örökbe fogadás után

Minden adatot csak egyszer kell felvinni, és minden bevitt adatra lehet szűrni, így könnyű a keresés, visszakeresés. A rendszer az állatotthon dolgozói mellett jelentős segítséget nyújt az állatorvosnak, a honlapot szerkesztő önkénteseknek. A látogatók annyit érzékelnek, hogy lerövidült az adminisztrációs idő.

A nyilvántartó könyvek garmadája, és a sok papír helyett most minden egy rendszerben, áttekinthetően található meg.

A rendszer lehetővé teszi statisztikák, táblázatok, diagrammok kinyerését is, így állatotthonunk vezetőjének is jelentős segítséget nyújt a beszámolók, jelentések készítésekor. Negyed-, fél-, és éves statisztikák készülnek, éves összehasonlításokat, elemzéseket is lehet csinálni, az adatokat maga a rendszer nyeri ki, azokat csak értékelni és elemezni kell. 

A rendszerben jelenleg 14400-nál több állat található meg, ez természetesen minden új állattal bővül, az önkéntesek, és a dolgozók 2008-ig visszamenőleg folyamatosan viszik fel az adatokat.

 

A következő videó a 14. Magyar Atlassian Meetup eseményén készült. A rendezvény 2020. február 25-én 18 órakor kezdődött, a Premier KultCaféban. Állatotthonunk vezetője, Krepsz Gyöngyi bemutatta az állatotthon működését, és a jira használatát.

Jira az állatvédelemben előadás

Köszönjük a támogatást!